Euro steeds minder waard?

Door de waardestijging van producten kunt u steeds minder kopen voor hetzelfde geld. De euro wordt in feite steeds minder waard! De inflatie in Nederland is de laatste jaren gemiddeld tussen de 1% en bijna 3%.

Crypto-geld daar in tegen steeg de afgelopen jaren spectaculair in waarde. Sommige cryptomunten genereerde een waardevermeerdering van meer dan 500%.

GELD STEEDS
MINDER WAARD?

CRYPTO-GELD
STEEDS MEER!!   

Hoe dan
Klik hier!!

TrustNL

Wat is
Crypto-geld?

Crypto-geld of cryptocurrency is digitaal geld. Je kunt het niet in je hand houden. Crypto-geld bewaar je in een digitale portemonnee. In Nederland wordt crypto-geld niet als geld gezien, maar als ruilmiddel. Bekende voorbeelden van crypto-geld zijn de Bitcoin en de Tether (USDT).

De waarde van bijvoorbeeld Bitcoin wordt bepaald door de koers door de wet van vraag en aanbod.

De prijs van Bitcoin is dus wat iemand er op een bepaald moment wil voor betalen. De Tether daar in tegen is gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar. 1 USDT is dus altijd 1 USD.

Er zijn vele soorten cryptomunten en aanbieders waar je deze kunt kopen. Maar let op koop je crypto-geld alleen bij gereguleerde aanbieders, een van deze aanbieders is BTC Direct. Als je cryptomunten bezit kun je ze opslaan in een digitale portemonnee (de wallet). Er zijn verschillende soorten digitale wallets, Coinomi is zo’n wallet aanbieder. Je kunt je crypto-geld opslaan op je laptop, telefoon of online bewaren. Elke vorm van bewaren heeft eigen voor- en nadelen.

TrustNL

Een hele of een deel van cryptocurrency kopen?

Als we kijken naar Bitcoin dan is de vraag eenvoudig te beantwoorden. Je kunt een hele Bitcoin kopen, maar dat is met de huidige koersen niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig kun je ook een deel van een Bitcoin kopen, en dat deel achter de komma wordt uitgedrukt in Satoshi’s. Eén Bitcoin bestaat uit 100.000.000 satoshi’s dus je kunt ook een heel klein deel van een Bitcoin kopen, bij de meeste aanbieders al vanaf 30 euro.

Het nieuwe goud

Geschat wordt dat door de enorme waardestijging van de Bitcoin inmiddels duizenden eigenaren van de Crypto munt in Nederland miljonair zijn. Het gros zijn de zogenaamde stille miljonairs die niet met hun rijkdom te koop lopen en in stilte genieten.

Het is in 2018 wel eerder gebeurd dat de zoveel eigenaren van Bitcoin door koersstijgingen in een klap miljonair werden. In December 2017 tikte de digitale munt bijna de waarde van 15.000 euro aan. Sindsdien vertoont het na een forse val stevige bewegingen.

Het online platform Square investeerde onlangs voor 40 miljoen euro in de Cryptomunt. De Bitcoin doet steeds meer haar intrede bij zakenbanken en institutionele beleggers waar Goud lang het alternatief voor aandelenbeleggers was.

Stone Ridge Hodings, met 10 miljard euro onder beheer, heeft voor 95 miljoen euro aan Cryptomunten gekocht. Hieruit kunnen we concluderen dat Goud uit, en Cryptocurrencies in zijn.

Crisis of Lockdown?

De digitale economie trekt zich daar niets van aan en dendert 24/7 onvermoeibaar door. Wil je meer informatie over de waardestijging van crypto-geld, werken in deze boeiende industrie of heb je een vraag in het algemeen? Gebruik dan het contactformulier of email@trustnl.info.

TrustNL

Help mijn geld verdampt!

Binnen Europa zijn we op het gebied van geldontwaarding de slechtste leerling van de klas, op Slowakije na. Dit komt door inflatie, in feite verdampt onze euro beetje bij beetje, we kopen steeds minder met hetzelfde geld. De euro inflation calculator toont onze achteruitgang in koopkracht, alleen al het afgelopen jaar zijn we met zijn alle 2,8% armer geworden.

Sinds januari 2000 zijn we bijna 30% aan koopkracht kwijtgeraakt, dus een bankbiljet van 100 euro vertegenwoordigd vandaag de dag nog maar een waarde van zo’n 70 euro. Deze geldontwaarding of anders gezegd waardedaling zal ook de komende jaren gestaag doorgaan.

Conclusie: Algemeen genomen wordt munt-geld zoals de euro steeds minder waard, en crypto-geld zoals de Bitcoin steeds meer!

TrustNL

Contactformulier